70 de ani de conectivitate transfrontalieră

70 de ani de conectivitate transfrontalieră

Viceprimarii celor două comunități legate de Podul Prieteniei, Giurgiu și Ruse, Ionel Muscalu și Gyurgevo Encho Enchev au deschis astăzi, la Ruse, o expoziție dedicată împlinirii a 70 de ani de la construirea Podului Dunării, aceasta reprezentand un eveniment comun al muzeelor istorice regionale din cele două orașe de frontieră.
La vernisarea expoziției au mai participat directorul Muzeului Regional de Istorie din Ruse, prof. Nikolay Nenov, reprezentantul Muzeului Județean „Teohari Antonescu”, Florentin Breazu și directorul Euroregiunii „Danubius”, Lili Ganceva.
Expoziția reflectă nevoia de conectivitate dintre cele două orașe. Podul de aproximativ trei kilometri se ridică la 30 de metri deasupra apei, fiind construit pe două niveluri – pentru transport feroviar și rutier. Deschiderea oficială a podului a fost pe 20 iunie 1954, la eveniment întâlnindu-se președinții acelor vremuri ai Consiliilor de Miniștri din România și Bulgaria, Gheorghe Gheorgiu-Dej și Valko Chervenkov.
Expoziția poate fi vizionată până la jumătatea lunii iulie, în curtea Muzeului Regional de Istorie din Ruse.
Cu același prilej, joi 20 iunie, la Giurgiu, începând cu ora 10:00, la Muzeul Județean ”Teohari Antonescu” va avea loc vernisarea unei expoziții stradale, iar cu același prilej, în Parcul Alei, orchestra de suflători ”Valahia” va susține un concert de promenadă.

Ultima modificare: 20.06.2024 – 10:10 de către Administrator

Anteriorul FOARTE IMPORTANT

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.